Kant met naald (en) de klos!
Kant ... de klos !!!
 Patroon van de maand 2017 · december

Helaas. 

Helaas weer geen patroon deze maand. Het afgelopen jaar is heel hectisch geweest, waardoor ik steeds achter de feiten aan hobbelde.

Bij de handwerkgroep, waarbij ik me hier heb aangesloten, heb ik meegewerkt aan de gezamelijke projecten, waaronder het haken van inktvisjes voor prematuur geboren kindjes.

 

 Ook leerde ik daar het werken met de guimpe vork.

Het werken met dit systeem was in de extreme hitte van deze zomer beter te doen als klossen, vooral met linnen garen was het steeds breken van het garen een probleem, vandaar dat ik mijn kussen eind juni heb verhuist naar een hoekje in de logeerkamer.

 

Ook voor naaldkant was het in juli, augustus en begin september veel te heet.

24 september heb ik in Nederland een lelijke val gemaakt waarbij ik een meervoudige enkelbreuk opliep en nog dezelfde dag ben geopereerd. Ik word veroordeeld tot 8 weken het been hooghouden en absoluut niet belasten. Op 9 oktober wordt er een afneembaar gips aangemeten, waardoor ik op 12 oktober, samen met Harma, terug kan vliegen naar Mallorca. Op het bed heb ik alleen maar een haaknaald en wat katoenen garen, dus haak ik een kussenovertrek en nog 3 inktvisjes voor de kleinkinderen die hier, samen met Gilbert, Harma en Guillaime, hun herfstvakantie vieren.

 

Om de andere dag moet ik naar het zieknhuis in PortoCristo om de operatiewond, die maar niet wil sluiten, te laten behandelen, daar komt in november ook nog eens fysiotherapie bij. 3 a 4 uur per keer zijn we daar zoet mee. Ik moet mijn been nog zoveel mogelijk hoog houden omdat het ´s avonds opzwelt, vandaar dat mijn kloskussen nog steed in dat hoekje in de logeerkamer staat. Hopelijk komt daar in het nieuwe jaar snel verandering in.

 

Nog even een paar haakproducten van het afgelopen jaar.

hosted by masm  |  klos  |  powered by pluck