Kant met naald (en) de klos!
Kant ... de klos !!!
 Patroon van de maand 2014 · september

September

 

Helaas geen afgewerkt geheel.

Tijdens het uitwerken van het patroon van augustus zag ik dat de prikking gelijk is aan "Parijse" dus nam ik me voor om hier iets mee te gaan doen

Eerst proberen de grond van het ene segment door te laten lopen naar het andere. Dat was geen probleem dus dacht ik dat het inwerken van een (simpel) patroon goed te doen zou zijn.

Nu heb ik met 2 dingen geen rekening gehouden.

1 Harma en de kinderen kwamen logeren. Wel in een eigen appartement maar toch resulteerde het in 12 dagen niet klossen.

2 De temperatuur! Toen mijn handwerkcompanen, uit het dorp, een paar maanden geleden mijn kussen en het soort garen zagen, fronsten zij hun wenkbrauwen. Nu snap ik waarom. Het klossen met Egyptisch katoen is bijna ondoenlijk; je hoeft maar naar de draad te kijken en hij breekt, zeker als ik overdag buiten zit en ik ben hier gaan wonen om zoveel mogelijk buiten te leven.

Angstvallig moet ik mijn werk voor de zon beschermen.

Tijd om nog iets anders te verzinnen is er ook niet. 12 september vertrek ik naar Nederland en kom 28 september pas terug, samen met logé's die tot 15 oktober blijven.

Daarom.... wat foto's en

De prikking

De technische tekening zal volgen als ik er helemaal uit ben.

Tijdens het klossen heb ik ook ontdekt dat je niet ongestraft de opzet spelden er uit kunt halen dus raad ik aan om bij de oranje streep op te zetten en eerst een stuk grond te klossen, wat je na het lassen weer weg kunt knippen. Veel extra werk maar anders trek je in het midden alles in elkaar.

Als iemand voldoende kennis heeft van de Parijse kant en het uit wil werken en daarna met mij wil delen zal ik dat niet onvermeld laten op deze site (mits de persoon in kwestie daarmee accoord gaat).

Om te laten zien dat ik ook broddelwerk kan leveren...

Het inwerken van een patroon is niet zo eenvoudig als ik dacht. Dan is het werken bij kunstlicht ook nog eens een probleem omdat door de schaduw de lop van de draden ook vertekend kan worden.

hosted by masm  |  klos  |  powered by pluck