Kant met naald (en) de klos!
Kant ... de klos !!!
 Patroon van de maand 2014 · december

December

Op de valreep nog even een kerstboom.

Ik kwam op het idee naar aanleiding van de workshop in september; het doorvoeren van lint. Het lint kun je vervangen door ook ander materiaal. Ik kwam op het idee een bundeltje (restjes) garen te gebruiken en gaande weg dit bundeltje te splitsen. Bij gebuik van dik materiaal kun je dat het beste in het midden steeds opnieuw inbrengen. Vandaar het patroonje met de punten in het midden.

Let bij het doorvoren in linnenslag er op dat, van links naar rechts je loper onder je bundels doorloopt en van rechts naar links loopt hij boven de bundels van speld naar speld. Bij de om en om slag werkt dit niet zo.

De bomen heb ik in verschillende grootte geprint en ingevuld. Bij het werken merkte ik dat als je een recht lijn wilt houden het makkelijk is om af en toe een hulpspeld te plaatsen, daarom heb ik dezelfde boom met verschillende hulplijnen geplaatst.

Aan de zijkantje heb ik een heel dun ijzerdraadje meegeklost. Aan de bovenkant van de boom heb ik eerste een klein oogje met dat ijzerdraadje gemaakt zodat ik straks de boompjes makkelijk kan ophangen.

Nog een tip; haal de (opzet)spelden er pas uit als je helemaal klaar bent, om het intrekken te voorkomen.

De boompjes zijn sneller geklost dan het rollen van de klosjes.

Maak er wat moois van en veel plezier ermee.

 

 

hosted by masm  |  klos  |  powered by pluck