Kant met naald (en) de klos!
Kant ... de klos !!!
 Patroon van de maand 2013 · januari

Januari

Na de laatste bijeenkomst van "de Waaier" had ik het idee om me wat meer te verdiepen in de Valenciënne kant en daar het patroon van de maand Januari van te maken.
Ondanks het vele naslagwerk wat ik heb, vond ik weinig tot niets en bedacht om eerst, aan de hand van het verhaal van Yvonne Krijgsman, eens te gaan tekenen.
Om het meer visueel te maken bedacht ik een stukje met gekleurde draden te gaan klossen.

Inmiddels heb ik ontdekt dat de loop van de draden afhankelijk is van het aantal draaiingen in de grond en moest ik concluderen dat het alles behalve een beginners kant is.
Gaandeweg heb ik verschillende keren de neiging gehad om alles in de prullenbak te gooien, maar op deze manier kan ik ook laten zien dat ik niet alle wijsheid in pacht heb en ook wel eens broddel werk kan afleveren.                                          
Dus heb ik toch maar besloten om het stukje, oorspronkelijk getekend om in een onderzetter van de Xenos te plaatsen, af te klossen en nu te plaatsen.Misschien is het beter om wat dikker garen te kiezen, waardoor je ook minder draaiingen in de grond nodig hebt en met minder extra paren in de vulling kunt volstaan. In dit stukje van 6x6cm gebruikte ik Egyptich katoen 120/2. (ook nog eens garen wat makkelijk breekt) In totaal gebruikte ik 99 paar.
succes.

hosted by masm  |  klos  |  powered by pluck